De afgelopen maanden ben ik hard aan het werk aan de 1.09 update voor Grammaticus Maximus. Naast allerhande kleine verbeteringen ligt de focus van deze update op het toevoegen van lange-termijn doelen. Door het spelen van de game verdient de speler lauwerkransen. Deze lauwerkransen kunnen worden ingezet om een triomfboog in Rome te upgraden. Op deze maier moet het nog motiverender worden spelend met Latijnse grammatica aan de slag te gaan.

De triomfboog is zichtbaar tijdens het spelen en kan een leuk competitie element toevoegen bij toepassingen in de klas ("Wie heeft op het eind van de week de grootste triomfboog verdiend?")

De modulaire 3D ontwerpen zijn voltooid en ik ben druk met de daadwerkelijke implementatie in de game. Hieronder alvast een animatie van de upgradebare triomfboog:

TriomfboogAnimatieSite

Ik kreeg het verzoek een eenvoudig, toegankelijk spel te maken die ouderen en mensen met een handicap helpt om te oefenen met het besturen van de muis. In een vrolijk browserspelletje moet de gebruiker vrolijke beestjes aan proberen te klikken om zo zo veel mogelijk punten te halen. Ook aan het oefenen van de dubbelklik is gedacht.

Klik hier om MuisMeester direct te spelen in je browser

MuisMeesterScreenshot

Lollige Letters 2.1 is nu beschikbaar op Google Play en de Apple store.
  • De woordenlijst is herzien. Nu sluiten alle woorden goed aan bij de basisklank van de letters die geleerd worden.
  • Azerty modus is nu instelbaar, zodat Vlaamse kleuters meteen met het juiste toetsenbord aan de slag kunnen.
  • Betere compatibiliteit met oudere devices. Het aantal devices wat Lollige Letters kan spelen is bijna verdubbeld.
Heb je nog kleuters in je omgeving of ben je er zelf een? Dan weet je wat je moet doen. letters leren natuurlijk!
 
LL2.1 screenshot