Latijnse verbuigingen saai? Niet met Grammaticus Maximus! Verbuigen in gamevorm

Barbaren vallen Rome aan. Maar het zijn niet zomaar barbaren, het zijn grammaticaal onderlegde barbaren! Jij bent Grammaticus Maximus, de leider van het Romeinse leger. Door legionairs van de juiste naamval, geslacht en getal op de aanstormende barbaren af te sturen kun je Rome behoeden van de ondergang.
Verdedig Rome met je grammaticaskills, win de gunst van de goden door aan ze te offeren in hun tempels en laat de wraak van Jupiter neerdalen op de barbaren. Grammaticus Maximus maakt het leren en oefenen van de grammatica-rijtjes van Latijn tot een game-uitdaging.

Apple StorePlay Store

 

Screenshot1

In Grammaticus Maximus ga je de bekende vijf verbuigingsrijtjes van het Latijn oefenen, maar dan wel verpakt in een uitdagende en leuke game.

De game geeft je de taak om Rome te verdedigen tegen oprukkende barbaren. Deze barbaren komen echter "gewapend" met een zelfstandig naamwoord dat in een naamval verbogen is. Door het selecteren van Romeinse soldaten van de juiste naamval (naamval, geslacht en getal) kun je de barbaren steeds verslaan. Als je de verkeerde naamval op een barbaar af stuurt, zal je soldaat het verliezen. Barbaren die Rome bereiken stichten brand. Als je niet uitkijkt brandt Rome af en verlies je de game.

Door het verslaan van barbaren verdien je pecunia. Door dit in de tempels te offeren aan de goden, kun je je legers verbeteren. Maak ze sneller met de hulp van Mercurius, train ze sneller met de hulp van Mars of laat de bliksem van Jupiter korte metten maken met een doorgebroken barbaar.

In een mooi vormgegeven 3D wereld en een uitdagende spelsetting vergeet je dat je met Latijn bezig bent. Maar alleen met goede kennis van Latijnse verbuigingen kun je de barbaren de baas.

Grammaticus Maximus, de perfecte manier om saaie rijtjes gaaf te maken!

 

Ben je docent Klassieke talen en wil je de game graag promoten onder je leerlingen? Download en print dan de Grammaticus Maximus klassenposter (klik op de poster voor een versie in hoge kwaliteit om te printen):

KlassenposterGrammaticusMaximus thumbnail

 

Nog enkele screenshots van de game:

Screenshot6

 

Screenshot1

Screenshot2

Cookies helpen ons onze diensten aan te bieden. Door het gebruik van deze website gaat u akkoord met het plaatsen van cookies door deze website.